Halsont

 1. Förebyggande:
  Tvätta händerna ofta, speciellt innan måltid. Ta så lite du kan i handtag på offentliga toaletter. Att gurgla sig med Vademecum är en klassiker för att hålla halsen ren, vademecum dödar bakterier och virus. Även kolloidalt silver kan hjälpa vid hals besvär. Eller att hålla sig frisk med att spruta lite silver i munnen vid hemkomst. Bakterier eller virus lever i två dygn i munhålan innan de klättrar vidare. Du kan även prova att lägga tre-fyra flingsalt under tungan, det kan hjälpa snabbt.

 2. Huskurer:
  Hes eller hostig? Blanda två teskedar honung i varmt vatten och drick. Honung är bakteriedödande och lenar dina slemhinnor. Honung innehåller antioxidanter och vitaminer och kan upplevas lena en ond hals.
  Mosa en vitlöksklyfta i en halv kopp honung, och rör sedan i saften av en citron. Ge en tesked i taget för att lindra inflammationen. Lindblomste eller pepparmynts te med honung i. Kanel, ingefära, kummin kokas med mjölk/vatten som vispas mkt.
  Späd ut druvsaft med hett vatten och drick varmt . Det ger lindring direkt.
  Halsont kan lindras med hett vatten, honung och ingefära som klunkas varje timma under dagen. Att gurgla sig med Vademecum är en klassiker för att hålla halsen ren, vademecum dödar bakterier och virus. Även kolloidalt silver kan hjälpa vid hals besvär.

 3. Homeopatiska läkemedel:
  Homeopati: Hepar Sulf tar 80% av alla hals infektioner.
  Lachesis vid kvävningskänsla och vänstersidig halsböld.
  Fortsättning halsont:
  Mercurius vid svåra hals besvär.
  Halsont fortsätter:
  Phosphourus ont i halsen i samband med heshet eller tappad röst strupkatarr.
  Aconitum i början av en förkylning som börjar med hals besvär. Vit i ansiktet.
  Belladonna om rött ansikte och feber finns med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: